Sunday, February 20, 2011

suka NOS no 3 - Nostalgia Seroja (1st timer)

 blok umah kafi kalau x silap ni, gamba blog umah aku xde
hahhahahha
taman permainan tempat barbuddin ngan awek2 beliau berdating
SEROJA Bukit Jelutong Shah Alam
tempat yang aku rasa sangat bermakna dalam hidup aku
3 tahun aku hidup dekat bumi shah alam yang mengajar aku banyak benda
persahabatan, kejujuran, dan jugak hidup sebagai orang bujang
kat sini aku nk cerita perkara2 yang significant dalam hidup aku dekat sana
kebanyakkan 1st timer aku berlaku ketika aku di seroja
izinkan hamba menulis dalam point form kerana hamba sangat malas mengarang ayat2 panjang
lenguh jari ooo
hahhahaha


  • 1st day sampai kampus KUTPM (nama lama MSU) dalam hati aku cakap " ni universiti ape macam rumah kedai je ni?? da la warna warni macam tadika PATI kat umah aku je" mode : menyesal gila babag rasenye blah dari UMS
  • 1st time aku kne kencing kaw2 mase orientasi bila dengarlabon datuk sang wira berkepala botak tentang kampus baru MSU yang bakal siap hanya dalam tempoh setahun ( penipu nye dak botak)
  • 1st time jumpe dengan Slash, bus driver kolej - seroja yang maha kerek sebb kalau terrtinggal or lambat seminit pon die blah je
  • 1st time berjumpa n tinggal  bersama Udje, Mami, Barbuddin, Atokken, ngan Aripipiprazole (name ni gua reka sendiri kat Arip eh. sila jgn marah ye hahahha) mode: bole tahan budak2 ni mcm satu kepala je ngan aku. mmg kewl dapat kawan ngan korang sume
  • 1st time aku masak sebagai orang bujang. aku masak kari ayam kalau x silap.selama aku hidup ni jadi tukang kacau gulai kalau mama n opah suruh je or masak sunny side egg je ngan megi. mode: bangga gila mase 2 sebb kari aku edible n xde orang mati bila makan kari aku
  • 1st time belajar dalam rumah kedai dekat annexe n kolej. dont have proper equipment nor fixed time table. mode:rase macam gampang n  menyesal sebb amek course kat KUTPM
  • 1st time aku kne conduct musical theatre. mase 2 mmg rase yang amat gampang skli sebb aku mmg zero foundation in musical art.da la kne lantik jadi director lak. hampeh betol. tapi mase 2 aku rase paling best dalam hidup aku sebb dapat knal kawan2 klas ngan buat sesuatu yang jauh dari norma kehidupan seharian aku
  • 1st semester adalah masa dimana aku x dapat dean list sedangkan 90% dak klas aku dapat dean list. mode: rase diri ni sangat bangang berbanding ngan kawan2 klas yang laen
  • 1st time aku ride moto long distance secara solo dari ipoh ke shah alam dalam hujan lebat sepanjang perjalanan. mase2 aku rase sangat alive ala2 mat rempit  macam Jamal abdillah dalam cerita Azura. mode: kebas gila babi aku nye groin n genital area n 50% populasi sperma aku mati akibat vibration antara seat Honda EX5 dengan tarmac lebuh raya yang maha dahsyat dari 4 jam perjalanan tanpa henti
  • 1st time aku break up dengan awek aku masa 1st year. mode: baru2 belajar bercinta
  • 1st time berpuase secara bujang tanpa juadah berpuase yang sedap2.kaau x silap aku dalam 15 ramadhan baru kitorang buat tradisi makan berbuka dekat masjid bukit jelutong hari2.faiz gemok nye idea kalau x silap bukak puasa kat sana. mode: rindu nk makan kat umah sendiri
  • 1st time bukak puase kat masjid bukit jelutong. terkejut yang makann sangat sedap dan mewah.appetizer makan pizza dominos. gila kentang nye tahap heaven bila bukak puasa kat sana. 
  • 1st time jumpe pakcik lagend bukit jelutong. secepat mana pon kitorang rush nk amek makann judah berbuka puasa pas solat maghrib kitorang x leh challenge die nye kecepatan utk dapat tempat pertama orang yang merasmikan juadah. mode: pakcik ni aku syak die x semayang maghrb jemaah kot. (mintak maap eh pakcik legend sebb aku megumpat pakcik eh. hahhahhaa)
  • 1st time masuk klas Dr Pallavi dan 1st tme aku n da geng jadi target die mase 1st class. gampang betol die 2. emo x tentu pasal. padan muka sebb gua lepas 2 x pernah attend selai pon lab die. hahahh. nasib exam gua pass die nye lab waima x pernah datang n amek kuiz n test die. mode: aku rase die nak jadikan aku jambu die la. haahhahahah
  • 1st time jumpe Yem Rasoool ( lect immuno yang paling serabut skali dalam dunia) tiap2 hari kelas mesti die xnk ikot tie jadual so terpakse ala aku ngan husna kne cari klas kosong n bgtau die supa ya buat klas. nasib baik die 2 jenis baik x emo2 kalau x mesti aku da banned klas die
  • 1st tme pedajal udje masa bday die. kitorang tinggalkan die kat bulatan kayangan dekat kelab selangor pulol 12 tgh mlm. semua ni idea mami tau udje. tp paling LOL sebb mmg real punya udje emosi duduk sorang2 kat situ( detail cerita ni nnt aku cerita kat post akan datang) mode: mintak maap udje
  • 1st time g makan besar kat kdai seri bunga dengan my broda from different mother (geng2 aku la). wajib makn dua dish ( fevret aku megi goreng double dengan telur mata = nasik goreng thai lebih segala2nya). sampai akak seri bunga tu kau tengok muka aku da tau aku nk order ape
konon khusyuk dengar cara2 nk dissect mayat hahhaha
  • 1st timist tie join dissction class kat UKM. pedih gila mata dalam mortuary 2. hahhahahae 
  • makan ais kacang bubble seksyen 2 shah alam. aku paling suka dengan brader indon 2 nye gaya tarik pelanggan "ais kacang panas' hahahha
  • 1st time aku jual minyak kat kolej (literally minyak angin) masa course research project. x sangka aku ade bakat menjual minyak angin sampai ari 2 mmg abes langsai minyak angin yang kiorang jual. kepada geng2 rumah 7jama, ika dengan udje. nice la kita nye usaha sebb jadi most profitable group at that day
  • 1st tme eksiden moto sebb nyaris mengelak anjing hitam dalam terowong gelap mase pagi subuh waktu aku nk balik ipoh dekat highway guthrie. dengan cedera2 sambil moto EX5 aku calar bbalar aku tetap riding sampai ipoh. mase2 mmg tahan je sakit selama 4 jam lebih. mase aku berenti eli air kat hentian rehat, sampai pekerja PLUS tegur aku "eksiden moto ke bang??" sebb tengok baju n seluar aku koyak dan berdarah2
  • 1st time ade hubungan romantika sesama rakan sekelas n hubungan 2 terputus ditengah jalan. mode: bangang betol kenapa aku buat cm2
  • 1st time yamchar n makan besar kat Seoul garden. makan macam orang gila masing2. yang paling x leh lupa ade sorang awek yang sangat cun n seksi meksi senyum kat gua mase gua ngah menterkedarah ngan mami. bapak ah rase cm diawangan ketika 2 . hahhaha

makan mcm orang gila masa ni
 senja di tasik biru kundang

 efi kne cium tiang mase truth or dare

air terjun serendah yang awsome
  • 1st tme g berjimba bersama kawan2 pompuan kat air terjun serendah dengan tasik biru kundang. malam 2 memang happening mase dekat kedai makan dekat area Kundang sebb kitorang buat 'truth or dare' yang sangat awsome. aku paling x leh lupa mami kne buat aksi Hard Gay ket depan are tv ket kedai 2. malam 2 masing2 macam mabuk todi je
  • 1st time join home stay kat NS. masa paling awsome sekali bersama member2. nnt gua post nt tentang home stay ni kalu gua rajin k

p/s: kepada kengkawan sila komen n tambah lagi NOS kita dekat seroja k? 
bnyak gila kita nye nos tp aku da tercicir x sempat tulis

10 comments:

  1. nos weyh! seronok kot time makan2 jalan2 mandimanda dulu..xde nak risau exam pon time tu.haha

    ReplyDelete
  2. hahhaha
    masa kat shah alam x pernah risau utk ape pon
    exam x exam sama je
    hepi sokmo

    ReplyDelete
  3. haha seb bek ak kne cium tiang je x mcm sya kne basuh pinggan mangkuk kt dapur..haha

    xleh bla soalan truth ukt ko kan yg kne cte psl 1st tyme wet dream..wakaka pervert do sume org

    mase kt serendah tu kte suke gle buat train pstu jalan bwh air tejun..perghh..nos2

    ReplyDelete
  4. hoi.perdagang nme aku.
    hhahahahhaha

    ReplyDelete
  5. barb paling best
    ayat akak kedai makan mintak no fon
    hahhahahah

    ReplyDelete
  6. pergh..gambar blok aku. sayang gila seroja. disana semuanya bermula. mwahahaha.

    ReplyDelete
  7. restoran ganggas la satu...
    tau x katne??
    hakhak...
    kalo xtau x cukup nos lagi la farid

    ReplyDelete
  8. gua x tau la doi
    gua nye nos x sampai tahap lu nye nos lagi
    hahahahhaha

    ReplyDelete
  9. paling nos sape taw name awek barb kat penang tu..kalo dapat gua blanje makcik dhiya balik ni

    ReplyDelete